ZaanPride bestaat uit De Zaanse Regenboogweek en De Zaanse Regenboogparade met aansluitende festiviteiten!

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. ZaanPride moet een vrolijk feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie. ZaanPride laat zien dat Zaanstad een tolerante stad is, een mooie stad en een stad van NU die iedereen omarmt!

Er vindt een scala aan activiteiten plaats tijdens De Zaanse Regenboogweek.  Met een programmering van kleinere en grotere activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, politiek en entertainment. Om de zichtbaarheid en de solidariteit met de Zaanse LHBTIQ+ gemeenschap te tonen vragen we een ieder om deze week de Zaanse Regenboogvlag uit te steken.

Geïnteresseerd, meer weten? Neem gerust contact met ons op, je bent welkom!


In 2021 is de 1e jaarpin van ZaanPride uitgegeven!  


ZaanPride 2022

De Zaanse Regenboogweek is van 3 t/m 11 juni 2022 met op 11 juni De Zaanse Regenboogparade

 


ZaanPride 2021

De Zaanse Regenboogweek is van 4 t/m 12 juni met op 12 juni diverse wandelingen en de Mini Pride Walk

Van 4 juni tot en met 12 juni 2021 vond de Zaanse Regenboog week plaats met tal van activiteiten in samenwerking met onze partners. De Zaanse Regenboogparade kon helaas niet doorgaan maar is een Mini Pride Walk door het centrum van Zaandam geworden. Ook zijn er diverse wandelingen rond Zaanstad georganiseerd als de 10 en 20 km loop en de Café Pride Walk.

 

 

 

4 t/m 12 juni 2021

Verslag ZaanPride en Overzicht vervelende gebeurtenissen rond Zaanpride 2021

 

 


ZaanPride 2020

De eerste ZaanPride heeft plaatsgevonden in juni 2020

 

De eerste ZaanPride heeft plaatsgevonden in juni 2020, hoewel door Corona veel activiteiten van de ZaanPride verplaatst zijn naar 4 t/m 12 juni 2021 en De Zaanse regenboogparade geen doorgang kon vinden.

Op kleinere schaal en met inachtneming van de RIVM-richtlijnen zijn de volgende activiteiten wel doorgegaan:

 

1 de presentatie van het Zaans Regenboogbier Mon Cherry, samen met Brouwerij Hoop.

2 de presentatie van het door de stadsdichter Ellis van Atten geschreven ZaanPride lied, gezongen door leerlingen van de Zaanse Theaterschool    in   Dans Hotspot Van Kooten. Na afloop trakteerde de Dans Hotspot nog op een danspresentatie Equality dansen en Social Disdancing.

3 de Zaanse Regenboog-vlaggenactie op 21 juni in Zaanstad. Tussen de 55 en 65 Zaanse Regenboog/ZaanPride vlaggen zijn in de 2 weken voorafgaand aan 21 juni verkocht en de regenboogvlaggen hingen door heel Zaanstad.

4 de vertoning van de Roze film ‘Matthias en Maurice’ is vertoond i.s.m. Filmtheater de Fabriek en Bureau Discriminatiezaken.

5 de netwerkborrel, die we samen met ‘Het roze olifantje Dames diner Club’ maandelijks organiseren.

6 2 Online ZaanPride party’s.

7 Senior Pride in Zorgcirkel Saenden en Evean Erasmushuis.

 


Voor meer informatie, verslagen, filmpjes en foto's van de ZaanPride's , zie het fotoalbum op deze website, ons You Tube kanaal en de website www.zaanpride.nl